Penyelesaian Data ATTOM Siarkan Wilayah Terbaik Untuk Membeli Sewa Keluarga Tunggal Pada Tahun 2020

Penyelesaian Data ATTOM, kurator pangkalan data negara utama yang pertama penyedia data hartanah Data-as-a-Service (DaaS), hari ini mengeluarkan laporan Pasaran Sewa Q1 2020 Single-Family, yang meletakkan pasaran AS terbaik untuk membeli keluarga tunggal hartanah sewa pada tahun 2020.

Laporan ini menganalisis pulangan sewa keluarga tunggal di 389 daerah A.S. dengan populasi sekurang-kurangnya 100,000 dan data sewa dan harga rumah yang mencukupi. Data sewa berasal dari Jabatan Perumahan dan Pembangunan Bandar A.S., dan data harga rumah berasal dari data ikatan jualan yang tercatat secara terbuka yang dikumpulkan dan dilesenkan oleh Penyelesaian Data ATTOM (lihat metodologi penuh di bawah).

“Perniagaan untuk membeli rumah keluarga tunggal untuk disewa telah kehilangan sedikit tahun ini di seluruh Amerika Syarikat kerana sewa tidak meningkat secepat harga hartanah sewa pelaburan dalam majoriti negara,” kata Todd Teta, ketua pegawai produk di Penyelesaian Data ATTOM. “Tetapi dari perspektif nasional, perkara-perkara yang umumnya memegang teguh untuk tuan-tuan tanah dalam pasaran sewa rumah keluarga tunggal. Juga trend keuntungan bergerak memihak kepada pelabur-pelabur di daerah-daerah yang lebih tinggi dan menentang mereka di kawasan sewa rendah.”

Daerah di kawasan metro Baltimore, Vineland, Macon, Mobile dan Atlanta menyiarkan pulangan sewa tertinggi
Daerah-daerah yang mempunyai hasil sewa tahunan tahunan berpotensi tertinggi untuk 2020 adalah Baltimore City / County, MD (28.9 peratus); Cumberland County, NJ, di kawasan Metro Vineland-Bridgeton (20.1 peratus); Bibb County, GA, di kawasan Metro Macon (18.2 peratus); Mobile County, AL (15.7 peratus); dan Clayton County, GA, di kawasan Metro Atlanta (15.1 peratus). Bandar Baltimore, Cumberland dan Bibb juga mempunyai tiga hasil teratas pada 2019.

Sumber : www.prnewswire.com